همه با موسیقی آشنا هستیم و عموما به آن علاقه داریم. حال من یک سوال از اهالی موسیقی میپرسم!!! آیا میدانید در دنیا قصر موسیقی وجود دارد؟؟؟ آیا میدانید در کدام شهر یا کشور بنا شده؟؟؟؟ و......
اگر کنجکاو شده اید درباره این قصر پر آوازه بیشتر بدانید شهرزاد بال آماده معرفی آن به شماست
قصر موسیقی کاتالان یک تالار موسیقی در کشور اسپانیا و شهر بارسلون است که به شیوه نوگرایی کاتالان توسط لوییز دومانچه ای مونتانر طراحی شد. ساخت این بنا از سال ۱۹۰۵ تا ۱۹۰۸ به طول انجامید و در تاریخ ۹ فوریه ۱۹۰۸ افتتاح شد. این بنا جزو میراث جهانی یونسکو میباشد.
در باره نوگرایی بیشتر بدانید
نوگرایی، که از آن به نامهای تجدد یا مدرنیسم (modernism) نیز یاد میشود، به معنی گرایش فکری و رفتاری به پدیدههای فرهنگی نو و پیشرفتهتر و کنار گذاردن برخی از سنتهای قدیمی است. نوگرایی فرایند گسترش خردگرایی در جامعه و تحقق آن در بستر مدرنیته است. نوگرایی یا مدرنیسم، گسترهای از جنبشهای فرهنگی که ریشه در تغییرات جامعه غربی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم دارد، را توصیف میکند. این واژه مجموعهای از جنبشهای هنری، معماری، موسیقی، ادبیات و هنرهای کاربردی را که در این دوره زمانی رخ دادهاند، در بر دارد.
درباره سازنده این قصر بدانید
لوییز دومانچهای مونتانر (به اسپانیایی: Lluís Domènech i Montaner) (زاده ۲۱ دسامبر ۱۸۵۰ - درگذشت ۲۷ دسامبر ۱۹۲۳) معمار اهل کاتالونیا اسپانیا است که تاثیر زیادی بر مدرنیزمه کاتالا و حرکت هنر نو داشت.
وی در بارسلون چشم به جهان گشود. در ابتدا در رشته فیزیک و علوم طبیعی تحصیل میکرد اما خیلی زود به معماری تغییر رشته داد. از آثار معروف او میتوان به قصر موسیقی کاتالان و بیمارستان سنت پائول اشاره کرد.
آشنایی با میراث جهانی یونسکو
میراث جهانی یونسکو ، به مجموعه مکانهای فرهنگی و یا طبیعی ثبتشده در سازمان جهانی یونسکو مانند جنگل، کوه، آبگیر، صحرا، بقعه، ساختمان، مجموعه و یا شهر گفته میشود که بصورت فهرستی توسط کمیته میراث جهانی یونسکو همه ساله برگزیده شدهاند.
سایتهایی که در این فهرست قرار میگیرند بر اساس کنوانسیون حفاظت از میراث جهانی فرهنگی و طبیعی متعلق به تمام انسانهای زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص، محسوب میشوند و دولتها موظف به حفظ و نگهداری این آثار هستند.
بر پایه این کنوانسیون کشورهای عضو یونسکو، میتوانند آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی کشور خود را نامزد ثبت بهعنوان میراث جهانی کنند. حفاظت از این آثار پس از ثبت در عین باقیماندن در حیطه حاکمیت کشور مربوطه، به عهده تمام کشورهای عضو خواهد بود.
این کنوانسیون از یک دیباچه و ۳۸ ماده در هشت فصل تشکیل شدهاست.
ایتالیا مقام نخست را در تعداد میراث جهانی یونسکو در جهان دارد.[۱] تا نوامبر ۲۰۱۴ ایتالیا ۵۰ اثر،[۲] چین ۴۷ اثر[۳] و اسپانیا ۴۴ اثر[۴] ثبتشده در میراث جهانی یونسکو داشتهاند.(ویکی پدیا)